2014. február 6., csütörtök

Louder (cikk)

Tavaly szeptemberben jelent meg egy magyar cikk az R5ról a(z) Értünk.hu oldalán
R5 – A hangos társaság(kép: revistateen.com)
Egy teljesen őrült társaság gondolataival ismerkedhetünk, könnyed pop rock formában. A négy testvér és a legjobb barát formációnál sosem tudni mi lesz a következő lépés, de egy biztos: ütős lesz és mi imádni fogjuk.
Mikor meghallom a jellegzetes ütemeket, boldogságos izgalom járja át minden porcikámat. Már közel öt éve, hogy a fantasztikus ötös – Lynch-ék: Riker(basszus/vokál/dalszöveg), Rydel(billentyű/vokál), Rocky(gitár/vokál) és Ross(ének/gitár/dalszöveg), illetve legjobb barátjuk Ratliff(dobok) – bandává avanzsálódott. Karrierjük azóta folyamatosan – lassan, de biztosan – ível felfelé.  Eleinte ugyan családi „vállalkozásként” indultak, majd egyre komolyabbá vált a zenélősdi, ami azt eredményezte, hogy 2010-ben megszületett az első EP-jük, aReady, Set, Rock.
A hangos társaság
A történet azonban itt még nem ér véget. Minden tündérmese kezdődik valahol. Az R5-nak az idei év hozta meg a valódi áttörést. A februárban megjelent a LOUD (Hangosan) című EP és a majdhogy két hónapos turnékörút után a Lynch család tehetségműhelye büszkén prezentálja az első, debütáló albumukat. A LOUDER (Hangosabban) – mától elérhető az ITunes-on – egy teljes kavalkád, ahol a legtöbb műfaj képviselteti magát: a csajos, a romantikázós, a zúzós bulizós, a táncra perdülős, a lelazult, vagy a nyugodt és andalgós.
„A dalainkkal nem sötét és mélyenszántó gondolatokat szeretnénk átadni, hanem lendületet és jókedvet. Egy olyan album elkészítése volt a célunk, ami ütős és ha megállás nélkül hallgatod, maximum hangerőn, akkor sem unod meg.”
 Bohókás és életvidám hangzásával a Pass Me By máris belopja magát a szívedbe. Magával ragadó dalocska, mint ahogy a klip is. Tábortűz körül zenélős, vízbe ugrálós, csak egyszer élünk, akkor azt élvezzük életérzéssel átitatott dallammal figyelmeztet, hogyha megtetszik valaki, akkor ne engedd el, mert lehet, hogy életed lehetőségét szalasztod el.


Forget About Youkönnyed taktusaival – ami kissé talán hasonlatos Jessie J Domino című számához – továbbviszi ezt a szálat, a sokak által ismert „nem tudlak kiverni a fejemből, miért nem, én csak téged akarlak” vonalon. – „Nem tudok koncentrálni, teljesen össze vagyok zavarodva, úgy érzem megőrülök(…) semmire sem emlékszem, de rólad képtelen vagyok megfeledkezni.”
A partihangulatról a Cali Girlsés a Loud gondoskodik, míg a I Can’t Be With You és a One Last Dance inkább a szerelmi szálat erősíti – amolyan bármit megteszek, hogy ne veszítselek el, és a teraszon ülünk a hintaágyban, kéz a kézben, összebújva keverékeként –, az igazi cukormáz az albumon viszont a Love Me Like That. Imádni való, akárcsak Katy Perry California Girlje, úgyhogy csajok ez mostantól egy kötelező szám a lejátszási listán.
Összességében egy nagyon színes, nagyon pörgős albumot hoztak össze. Becsomagolták a nyár összes élményét ebbe a lemezbe, aminek a többsége akár egy filmben zenei aláfestésként is megállná a helyét.
És, hogy mit gondol minderről a banda…
Amikor a dalokat írod egy teljesen más világba kerülsz, elmerülsz a kreativitásban és se kép se hang. Élvezet volt dolgozni ezen az albumon, főleg olyan producerek segítségével, mint Emanuel "Eman" Kiriakou vagy Andrew Goldstein. Azt szeretnénk, hogyha az emberek legalább annyira élveznék hallgatni az albumot, mint amennyire mi élveztük elkészíteni. Készüljetek srácok, mert innentől még hangosabbak leszünk!”
Forrás: ertunk.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése