2013. szeptember 14., szombat

Tengerparti Tinimozi - Kritika



(véleményem a filmről)
Ma került bemutatásra a magyar Disney csatornán a Teen Beach Movie, azaz a Tengerparti Tinimozi.

A  történet nem mindennapi: Brady és Mac, a gimnazista szerelmespár belekerülnek egy filmbe, hogy, és átírják azt. Viszont ha nem írják vissza, azaz nem megy megint minden a forgatókönyv szerint akkor akár örökre ott ragadhatnak. Mac azon aggódik, vajon sikerül-e időben hazajutniuk, hogy elérje a repülőgépet amivel elutazna, és egy másik iskolában tanulna. Ám ezt az egészet csak nagynénje szeretné, Mac inkább Bradyvel maradna, és erre a film végén jön rá.
A film egy musical, szóval sok benne a zenés/táncos rész. A koreográfiák látványosak, és a táncosok is nagyon jól mozognak. A dalok vidámak, bolondosak, dallamosak és mindig a történethez köthetőek.
 
A karakterek a maguk módján viccesek, és szórakoztatóak. Mivel a film, amibe belekerülnek az 1960-as években játszódik, Bradynek és Macnek nincs könnyű dolguk, hiszen akkor még mobiltelefon sem létezett. Ami azért fura, mert mobil még nem volt, viszont 2 ördögi tudós már hiper-szuper-modern időjárás-befolyásoló gépet tudott alkotni. A két gonosz tudósnak, nincs sok szerepe a filmben, de szerintem nem is nagyon illenek oda. Egy világítótoronyban húzzák meg magukat, és ördögi tervekkel próbálják meg elfoglalni a Mama Tanyát, ami a motorosok és a szörfösök törzshelye. Szerintem a "gonoszok a világítótoronyban" dolog kicsit sablonos. Főleg hogy a szörfösök és a motorosok, akik addig is egymás ellen harcoltak egyszercsak összefognak és együtt legyőzik a gonoszt. De most vissza a film elejére: Amikor Brady és Mac a vihar következtében elsüllyednek a vízben, bekerülnek a filmbe, és egyszer csak egy napfényes tengerparton találják magukat, nem a legjobb megoldás..
 
Erre a részre a rendező helyében én jobban odafigyeltem volna, és nem ártott volna jobban részletezni a dolgot. Ez így túl hirtelen, és a hihetetlent még hihetetlenebbé teszi, hogy itt elsüllyednek ott meg előbukkannak.
A jelmezek a kornak (1960-as éveknek) megfelelőek. Fodros szoknyák, a lányok nem nagyon hordtak akkor még gatyát, a hajviselet, a stílusok, minden a 60-as éveket tükrözte, még a zenék is.
 
Végül Brady és Mac haza jutnak, és együtt maradnak, mert Mac nem utazik el.
Összességében egy nagyon aranyos musical két fiatal őrületes kalandjaival, rengeteg mókával, tánccal és zenével. Ross Lynch ismét bízonyította színész tehetségét, és megcsillogtatta tánctudását is. Reméljük még sok filmben láthatjuk őt! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése